Wat is hypnose/hypnotherapie?

Hypnose is het proces waarmee je in trance gaat. Er zijn vele vormen van trances. Bijvoorbeeld ontspanning of juist heel alert zijn. Denk aan glazig kijkende boksers tijdens een wedstrijd. Het moment voordat je in slaap valt of dagdromen.

Dit heet een alledaagse trance en die alledaagse trance kent in wezen geen verschil met de hypnotische trance die in hypnotherapie gebruikt wordt. Deze bewustzijnstoestand wordt dan alleen effectief gebruikt. Zo kan er in hypnotische trance gemakkelijk contact gemaakt worden met je onderbewuste, je kunt dan rechtstreeks met het onderbewustzijn communiceren. Zonder daarbij last te hebben van een kritische houding van je bewustzijn. Op deze manier leert het brein versneld wat het moet doen zodat het beter gaat.

Over hypnose bestaan veel misverstanden. Dit is vooral te danken aan shows waarbij men mensen als kippen over het podium laat lopen. Gelukkig is er ook een manier om hypnose op een positieve manier in te zetten. Met hypnose kun je namelijk mensen helpen zich goed te voelen. Tevens help je er mensen mee het verleden los te laten en een prachtige toekomst opbouwen.

Hoe werkt het ?

De bedoeling is dat mensen steeds meer de aandacht van buiten naar binnen vestigen. Dat ze steeds meer gaan concentreren wat er binnen hen gebeurt.Dan wordt het bewustzijn afgeleid met een bepaalde opdracht. Hierdoor kun je meer het onbewust zijn rechtstreeks aanspreken. Ben je eenmaal in een trance dan wordt deze gebruikt om iets goeds te bereiken.De bedoeling is dat mensen steeds meer de aandacht van buiten naar binnen vestigen. Dat ze steeds meer gaan concentreren wat er binnen hen gebeurt.

Ik ondersteun je in het proces van in trance gaan, je “observerende ik” blijft, net als in de alledaagse trance, op de achtergrond aanwezig zodat jij te aller tijden de regie houdt. Iedere vorm van hypnose is zelfhypnose.

Ik nodig je uit om openstaan voor positieve suggesties

Met hypnose word je aandacht meer naar binnen gericht. Hierdoor staat je onbewust zijn meer open voor positieve suggesties.

Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat ik mij direct richt tot je onderbewuste. Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt. Met andere woorden worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Maar denk ook aan het omgaan met emoties, en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt je op weg, de genezing doe je zelf!

Kosten voor een sessie:

60 minuten € 95,00   

90 minuten € 125,00

Maak een afspraak :

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het virtuele maagband programma of een sessie Hypnose, NLP, EMDR , Mbit of Healing. Het aantal benodigde behandelingen gaat altijd in overleg. Klik op Contact en vul je  gegevens in, dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen.

Mocht u een afspraak niet na kunnen komen, kunt u deze tenminste 24 uur van te voren annuleren, daarna ben ik genoodzaakt om het consult in rekening te brengen. Dit omdat ik geen gelegenheid meer heb om met andere cliënten een afspraak te maken.